Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #318. Wraps met Caribbean Jerk kip en gegrilde ananas (Silvo streetfood)

Silvo heeft ook een assortiment kruiden onder de naam ‘streetfood’. Streetfood is in, zo blijkt maar weer. Helaas bevatten ook deze zakjes onzinnig veel suiker en zout. Maar liefst 21 gram zout per 100 gram en 20 gram suiker per 100 gram maakt dat je minstens 40% zooi in het pakje van de Caribbean Jerk mix vindt. De rest is wat kruiden, antiknlontermiddel, aroma’s, kleurstof….tijd om het lekker zelf te maken! Ik verwerkte de kruidenmix met kip en gegrilde ananas in een heerlijke wrap.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 4 grote of 8 kleine tortillawraps
  • 4 ananasschijven op sap
  • 2 eetlepels ananassap (van de ananasschijven)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uipoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel oregano
  • Peper, eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en bak de kipfilet rondom bruin.

Kruid de kip met alle kruiden en schep om. Voeg het ananassap toe en laat de kip even verder garen.

Verhit ondertussen een grillpan en grill de ananasschijven rondom lichtbruin. Laat even afkoelen en snijd in stukken.

Vul de wraps met de kip en de ananas. Serveer met een frisse salade of bijvoorbeeld wokgroenten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ik zie ook nog paprika bij de kip? Bak je die tegelijk mee met de kip en dan alles kruiden?
    Gr roxanne

    Beantwoorden
    • Ja die heb ik als extra groenten toegevoegd, het hoeft niet. Je kunt hem gewoon meebakken met de kip inderdaad!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #317. Kip kerrie madras (Conimex)

Het lekkerste is om de kip een paar uur voor het koken alvast te marineren, dan komen de smaken het...

Sluiten