Hoho, we hadden blijkbaar nog niet alle ‘braadstomen’ van Maggi gehad, want er blijkt nog een variant met gehaktballetjes te zijn. Vergezeld met kruiden, ui en champignons. En een bultje zout. Zelf maken is gelukkig ontzettend makkelijk! Leuke bijkomstigheid is dat het hele huis gaat ruiken naar verse groentensoep, mmm!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram rundergehakt
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel nootmuskaat
- Halve theelepel cayennepeper
- 2 theelepels uipoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper, eventueel zout
- 1 eetlepel bloem
- Stoomzak met clip (supermarkt, markt)
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het gehakt met alle kruiden en draai er gehaktballetjes van.
Vul een stoomzak met de gehaktballetjes en voeg ook de champignons en ui toe. Verdeel als laatste de bloem over de gehaktballetjes en schud de zak wat om zodat de bloem zich goed verdeelt.
Braad de gehaktballetjes in 25 minuten gaar en lichtbruin. Serveer de balletjes met de champignons en ui bij bijvoorbeeld rijst of aardappels. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?