Niet mokken….Een aantal jaar geleden was wokken helemaal hip. En nog steeds is het ook bij ons niet meer weg te denken. Het is lekker snel klaar, gezond en lekker. Met een woksaus maak je het gerecht helemaal af en met dit recept maak je de woksaus met gember en knoflook van Conimex helemaal zelf!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram kipfilet, runderreepjes of vis naar keuze
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 bolletjes stemgember, fijngesneden (pot)
- 400 gram wokgroenten naar keuze
- 1 eetlepel sap van de stemgember
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels uienpoeder
- Halve theelepel cayennepeper
- Peper
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit boter of olie in een wok en fruit de fijngesneden gember en knoflook aan. Voeg nu het vlees of vis toe en bak tot deze gaar zijn.
Voeg de wokgroenten toe gevolgd door de sojasaus, sap van de stemgember, uienpoeder, cayennepeper en versgemalen peper.
Roerbak het geheel nog even een minuut en serveer met rijst, nasi of noedels. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?