recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #314. Lasagnette Napoletana (Knorr)

We hebben blijkbaar nog niet alle pakjes gehad van Knorr, want er kwam een verzoek om de lasagnette Napoletana te maken zonder pakjes en zakjes! Omdat lasagnette niet altijd goed te verkrijgen is heb ik voor het gemak gewone lasagnebladen gebruikt. Deze lasagne is heerlijk van smaak door onder andere de spekjes en rode wijnazijn.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram rundergehakt
  • 150 gram spekreepjes (weglaten bij een zoutarm dieet)
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 10 lasagnebladen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn (of balsamico)
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • Hand geraspte kaas
  • Versgemalen peper

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spekjes uit in een hapjespan zonder boter of olie. Giet het overtollige vet af en bak vervolgens het gehakt rul met de spekjes.

Voeg de paprika en champignons toe en bak kort mee. Voeg alle kruiden toe gevolgd door de gezeefde tomaten. Roer door en voeg ondertussen de rode wijnazijn toe.

Beleg de bodem van een ovenschaal met de saus, gevolgd door de lasagnebladen. Bouw zo de lasagne op en eindig altijd met een laag saus.

Verdeel vervolgens de mozzarella en geraspte kaas over de lasagne en bak hem in 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ooh haha, je hebt de variant van Knorr gemaakt, die kende ik (nog) niet, ik maak die van Honig (basis voor Napolitaanse saus) =)
    Wacht ik nog op die variant! 😉

    Ik merk dat de Kip-Meloen salade van Johma niet meer overal in de schappen staat, helaas, ik mis deze salade! :'(
    Hoop dat jij deze binnenkort wil uitwerken zodat ik deze lekkere frisse salade zelf kan maken!

    Beantwoorden
  • Heb déze variant vanavond maar meteen even geprobeerd! 🙂

    Deze smaakte ook goed, maar toch nog wel benieuwd naar de uitgewerkte Honig variant 😉

    Beantwoorden

Write a comment