De seasoning mix voor de kip van Santa Maria bevat al bijna 10 gram zout per 100 gram. Ik snap nog steeds niet dat fabrikanten kiezen om er zoveel zout in de stoppen. Is het anders echt zo smakeloos? Of willen ze dat doen geloven? Met dit recept maak je zelf je crispy chicken wrap inclusief de American ranch dip mix. Smullen!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram kip, in reepjes of blokjes
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel oregano
- Halve theelepel cayennepeper
- 4 kleine tortillawraps
- 100 gram sla
- 125 gram sour cream
- 1 ei, losgeklopt
- Peper, eventueel zout
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Meng de paneermeel met de paprikapoeder, 2 theelepels uienpoeder, komijnzaad, oregano en cayennepeper.
Dip de stukjes kip eerst in het losgeklopt ei en vervolgens door de paneermeel. Leg ze op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bak de stukjes kip in 15 minuten goudbruin en krokant.
Meng ondertussen de sour cream met 1 theelepel uienpoeder, de knoflookpoeder, bieslook, peterselie, peper en eventueel zout.
Beleg de wraps met de sla, gevolgd door de crispy chicken en top af met de ranch dip. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Dit klinkt goed! Al lang niet gegeten ook. Moeten we snel maar eens proberen.
Jeetje dat ziet er simpel uit. En super lekker! Ik weet wat wij vanavond gaan eten. Dank je wel!
Liefs..