recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #310. Mix voor bami en nasi speciaal (Conimex)

Gebruik jij ze? De pakjes om nasi of bami te maken? Vroeger wist ik niet beter dan dat ik ze nodig had om bami of nasi te maken. Nu weet ik wel beter en wat ik ook weet is dat het net zo makkelijk is om het zelf te maken! Met veel minder zout en andere overbodige toevoegingen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • Bami of nasi groentepakket (ongeveer 450 gram)
 • 50 gram spekjes (niet bij zoutarm dieet)
 • 350 gram varkensvlees of kipfilet, in blokjes
 • 350 gram rijst of mie
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 theelepel koriander
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 2 theelepels gemalen komijnzaad
 • 2 theelepels uipoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • 2 eetlepels (zoutarme) sojasaus of ketjap
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • Peper en eventueel zout
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Bak de spekjes uit zonder boter of olie toe te voegen en laat ze drogen. Kook de rijst of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie, fruit de knoflook aan en bak de blokjes kip of varkensvlees rondom bruin.

Voeg het groentepakket toe en bak kort mee. Voeg de koriander, gemberpoeder, komijnzaad, uipoeder, kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper, peper en eventueel zout toe. Schep om en voeg de sojasaus of ketjap toe.

Voeg de spekjes toe aan het mengsel gevolgd door de rijst of mie. Verhit het geheel al roerende nog een paar minuten.

Serveer de nasi of bami speciaal met bijvoorbeeld omeletreepjes en kroepoek. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Top….vorige week uitgeprobeerd en nu heel potje gemaakt.

  Beantwoorden

Write a comment