Vorige week maakte ik voor het eerst een uitstapje naar de maaltijdpakketten van Bertolli. Dit beviel enorm goed (zowel het gerecht als de enthousiasme van lezers) dat ik dit keer weer mijn hart laat veroveren door een gerecht van Bertolli, namelijk de kipfilet Romana. Heerlijke pasta met een romige champignonssaus. Het is net zo lekker als dat het klinkt, dus lees vooral verder hoe je dit eenvoudige maar heerlijke gerecht maakt.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kipfilet
- 300 gram champignons
- 250 gram cherrytomaatjes
- Een prei
- Een flesje kookroom (eventueel light)
- 2 tenen knoflook
- versgemalen peper en eventueel zout
- Een theelepel uienpoeder
- Een eetlepel basilicum
- Een eetlepel tijm
- Twee theelepels paprikapoeder
- Een theelepel peterselie
- Een flinke scheut witte wijn
- 300 gram Gnocchetti pasta (eventueel gewone schelpjes)
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Snijd de knoflook fijn, de champignons in plakjes, de cherrytomaatjes in vieren en de prei in ringetjes. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
Zet water op voor de Gnocchetti en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de twee tenen knoflook aan. Bak de kipfilet rondom bruin.
Maal peper en eventueel wat zout over de kip en voeg de paprikapoeder en de uienpoeder toe. Roer door.
Voeg de prei toe en bak mee. Voeg nu de champignons en tomaatjes toe, evenals de tijm, basilicum en peterselie. Laat het geheel met deksel op de pan pruttelen op laag vuur.
Na 5 minuten doe je er een scheut witte wijn bij en laat je het geheel een paar minuten verdampen. Voeg als laatste de kookroom toe en roer door. Laat het geheel heel even opwarmen.
Eet smakelijk!
Maak jij weleens de Italiaanse gerechten uit de pakketten van Bertolli? En was je bekend met dit gerecht?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 30 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
Comments (24)
Yes!!! *stuurt man naar supermarkt met boodschappenlijstje*
Wat blijven deze artikels toch leuk om te lezen! Het water loopt me elke keer weer in mijn mond, hmm jammie!
Lijkt me lekker! Je brengt me op ideeën zo. Altijd leuk, wat inspiratie! 🙂
Het ziet er heerlijk uit, maar ik schrik terug voor de lijst met ingrediënten moet ik bekennen.
Tja,het is net waar je prioriteiten liggen. Ik schaf liever wat meer kruiden aan (waar ik ook meteen een paar maanden mee doe) dan dat ik onnodig veel zout en E-nummers eet.
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
[…] #31 Kipfilet Romana (Bertolli) […]
helemaal geweldig, ben na het proberen van het bertolli gerecht al even op zoek naar het verse, zelfgemaakte recept. kan niet wachten om dit te proberen. super bedankt.
Ik heb hem zojuist gemaakt.
Maar wij vonden hem wat flauw dus hebben er chillisaus over gegooid. Jammer natuurlijk.
Ik ga eens testen om er volgende keer een rode peper in te gooien. Of heb jij andere suggesties?
Wel erg bedankt voor dit recept!
Een rode peper of gemalen chilipeper kan lekker zijn, dus die kun je prima toevoegen. Wij zijn zelf gewend om zoutarm te eten, dus misschien dat je hem daarom wat flauw vond. Heb je er een beetje zout bij gedaan? Je kunt ook eventueel in plaats van rode peper, een klein stukje van een bouillonblokje erbij verkruimelen.
Wauw wat een snel antwoord. 🙂
Ik had er een klein beetje zout in gedaan, maar echt heel weinig omdat ik anders ook nergens zout bij voeg. Maar misschien dat we het nu wel miste?
bouillonblokje kan natuurlijk ook maar dat is ook meteen weer zout.
Op de originele pak zag ik nog mosterdzaad staan, misschien dat nog eens proberen.
Ik ga nog wat experimenteren, maar bedankt voor dit basis recept.
Gisteren klaargemaakt, was inderdaad erg flauw. Heb toen alle kruiden nogmaals toegevoegd en toen was het heerlijk.
Mooi zo! De theelepels verschillen nogal, dus gewoon hoeveelheid toevoegen wat lekker is!