recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #309. Sambasaus (Calve)

Nu de barbecue weer vaker aan zal worden gestoken zullen ook de sausjes weer uit de kast worden getrokken. De sausjes van Calve kennen we bijvoorbeeld wel. Een van die sausjes is de sambasaus: lichtpittig en wat zoet, heerlijk voor bij het vlees of stokbrood! Maar wist je ook dat je deze in no time zelf maakt? Zonder onnodig veel zout en suiker?

Wat heb je nodig voor 2 personen (bijgerecht)

  • 3 eetlepels mayonaise (op yoghurtbasis) of magere kwark
  • 3 eetlepels (zoutarme) ketchup
  • 1 flinke theelepel milde mosterd (zoutarm)
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper

Wat ga je doen

Meng alles door elkaar en klaar is je heerlijke sambasaus! Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Deze is lekker om je komkommertjes in te dippen!! Mohhh Yummm! <3

    Beantwoorden

Write a comment