Nu de barbecue weer vaker aan zal worden gestoken zullen ook de sausjes weer uit de kast worden getrokken. De sausjes van Calve kennen we bijvoorbeeld wel. Een van die sausjes is de sambasaus: lichtpittig en wat zoet, heerlijk voor bij het vlees of stokbrood! Maar wist je ook dat je deze in no time zelf maakt? Zonder onnodig veel zout en suiker?
Wat heb je nodig voor 2 personen (bijgerecht)
- 3 eetlepels mayonaise (op yoghurtbasis) of magere kwark
- 3 eetlepels (zoutarme) ketchup
- 1 flinke theelepel milde mosterd (zoutarm)
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Halve theelepel cayennepeper
Wat ga je doen
Meng alles door elkaar en klaar is je heerlijke sambasaus! Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Deze is lekker om je komkommertjes in te dippen!! Mohhh Yummm! <3