Vleesvervangers zijn steeds meer in opkomst. Ook wij eten ze regelmatig, zodat we uiteindelijk per week wat minder vlees, vis of kip eten. Bonenburgers vind ik vaak droog en smakeloos, dus ik was heel benieuwd hoe mijn pittige bonenburger van Hak zonder Hak uiteindelijk zou smaken en er uit zou zien. Nou…hij smaakte heel goed en over zijn uiterlijk is niets te zeggen, toch?
Wat heb je nodig voor 4 burgers
- 150 gram bruine bonen (uitgelekt)
- 50 gram tuinbonen (uitgelekt)
- 50 gram zwarte bonen of doperwtjes (uitgelekt)
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel paneermeel
- Halve ui, in stukken
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Doe de bruine bonen, de tuinbonen en de zwarte bonen of doperwten in een blender met alle kruiden en mix het samen met de knoflook, tomatenpuree en ui tot een papje.
Voeg de bloem, paneermeel en het losgeklopte ei toe en mix kort tot er een steviger geheel ontstaat.
Verhit boter of olie in een koekenpan of grillpan en maak bolletjes van de mix en leg deze in de pan. Druk ze plat tot er een mooie burger ontstaat.
Bak de bonenburger aan beide kanten goudbruin in ongeveer 15 minuten. Serveer met bijvoorbeeld een lekker broodje met sausjes, rauwkost en kaas. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?