recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #307. Basis voor lasagnesaus (Honig)

Ik dacht heel even dat ik alle pakjes en zakjes van lasagne al op de website had staan, maar de veelgebruikte basis voor lasagnesaus van Honig ontbrak nog! Veel mensen pakken toch het liefst naar dit poedertje voor een vertrouwde lasagnesaus. Maar wat veel mensen niet weten is dat je met 1 portie al op de helft van je max aan zout zit. En suiker? Ja, daar zit ook behoorlijk wat van in. Maar liefst 15 gram per portie…

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 keer 500 gram gezeefde tomaten (zonder toevoegingen)
  • 350 gram gehakt
  • 125 gram lasagnebladen
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 ml melk
  • 1 theelepel majoraan
  • 2 theelepels basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel foelie (of nootmuskaat)
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de ui met de knoflook aan en bak het gehakt rul.

Voeg de prei, paprika en champignons toe en bak kort mee. Voeg vervolgens alle kruiden toe.

Giet de gezeefde tomaten erbij en breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de melk toe en verwarm het geheel nog even.

Bouw de lasagne op en begin met een laag lasagnesaus. Bedek de saus met een laag lasagnebladen. Herhaal tot de saus op is. Eindig altijd met een laag saus.

Bestrooi het geheel met de kaas en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Oh, deze ga ik zeker proberen, want die lasagne is hier favoriet. Dank je!

    Beantwoorden
  • Bedankt voor je recept. Ik heb deze klaargemaakt. Ik heb alles precies opgevolgd maar ik vond de smaak nog niet als die van het origineel. Ik vond ‘m te scherp dus daarom heb ik er wat suiker bij gedaan, maar alsnog is het moeilijk om de balans te vinden qua smaak.
    Ik ga zeker nog wat recepten van je uitproberen!

    Beantwoorden
  • Dan mis je ook nog het recept voor de mix van Napolitaanse Lasagne van Honig.
    Nóg een om aan je “collectie” toe te voegen!

    Beantwoorden
    • Dank je wel, opgeschreven!

      Beantwoorden
  • Net dit recept geprobeerd, majoraan had ik niet en verse tomaten gebruikt, maar voor de rest het recept gevolgd. Het leverde een heerlijke lasagne op, veel beter smakend dan de Honig basis recept zakje versie. Dit recept is echt een aanrader, gewoon erg lekker!

    Beantwoorden

Write a comment