Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #303. Bonenschotel pittig gekruid (Hak)

Handig hoor die zakken van Hak met verschillende soorten groenten en bonen. Vorige week kwam de Italiaanse groenteschotel van Hak voorbij en vandaag is de beurt aan de pittig gekruide bonenschotel. Diverse bonen, een heerlijke saus en de lekkerste kruiden. Ook dit maak je gewoon zelf, zonder Hak. Scheelt geld, een plastic verpakking en zout!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram doperwtjes
  • 100 gram mais
  • 100 gram bruine bonen
  • 150 gram kidneybonen
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel chilipeper
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 laurierblaadje (of theelepel gemalen laurier)
  • Peper, eventueel zout
  • Scheutje water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan.

Voeg alle bonen, mais, doperwten en blokjes paprika toe en bak een paar minuten mee.

Kruid het geheel met alle kruiden en voeg de tomatenpuree toe met een scheutje water, tot er een sausje ontstaat.

Laat de bonenschotel een paar minuten pruttelen tot de paprika zacht is.Vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen op het eind.

Deze pittige bonenschotel is heerlijk bij nacho’s, wraps of rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ik heb dit recept gemaakt en er gehakt aan toegevoegd. Zo werd het een snelle chili con carne, echt heel lekker!

    Beantwoorden

Write a comment