Ken jij de zogenaamde familiegerechten van Honig al? Een gerecht die je maakt geschikt voor de hele familie. Mild voor de kinderen en wat pittiger voor volwassenen. Het familiegerecht met Zweedse gehaktballetjes in tomatensaus maak je heel makkelijk lekker zelf. Of het echt Zweeds is betwijfel ik, maar lekker is het wel!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de gehaktballetjes:
- 350 gram rundergehakt
- 1 eetlepel (zoutarme) sojasaus
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel gemalen laurier
- Halve theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel nootmuskaat
- Peper, eventueel wat zout
Voor de saus:
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 paprika, in blokjes
- 150 gram gebroken sperziebonen
- 2 theelepels uipoeder
- 1 theelepel majoraan
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel dille
- 1 theelepel honing
- Peper en eventueel zout
De spicemix:
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
Overig:
- 350 gram fusili
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de sperziebonen beetgaar in 10 minuten.
Meng het gehakt met de paneermeel, sojasaus en alle kruiden en maak er balletjes van. Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de ui en bak de balletjes rondom bruin.
Voeg de sperziebonen en de paprika toe gevolgd door de gezeefde tomaten. Voeg nu alle kruiden en de honing voor de saus toe. Laat het geheel even pruttelen op laag vuur.
Kook ondertussen de fusili volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep op voor de kinderen en voeg de kruiden toe voor de spicemix aan de overgebleven saus met gehaktballetjes. Verwarm kort en serveer direct met de fusili. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Deze vanavond gemaakt. Het enige commentaar was dat ik te weinig had gemaakt 😁
Haha dat is goed nieuws!