Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #301. Broccoli ovenschotel (Knorr)

En ik maar denken dat ik alle pakjes en zakjes van Knorr al had omgetoverd tot gezondere recepten! Nee, er blijkt nog een heerlijke broccoli ovenschotel te zijn met broccoli, hamblokjes, aardappelschijfjes en een heerlijke roomsaus met een vleugje witte wijn. Hierbij het gezondere recept die net zo makkelijk te maken is als met een pakje! En lekker is hij, zelfs Sarah at haar bord helemaal leeg!

Wat heb je nodig?

  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 150 gram hamblokjes
  • 700 gram aardappelschijfjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250 ml kookroom of slagroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • Peper en eventueel zout
  • 1 theelepel peterselie
  • Scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje koud water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de roosjes broccoli beetgaar in 5 minuten.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan.

Bak de hamblokjes en de champignons een paar minuten en kruid het met de kurkuma, uipoeder, nootmuskaat, peper, zout en peterselie.

Voeg de kookroom en de witte wijn toe en breng het aan de kook. Meng het met de broccoli en de aardappelschijfjes en laat het een paar minuten pruttelen op laag vuur.

Maak een papje met de bloem en het water en voeg dit toe aan de saus zodat deze wat dikker wordt.

Kiep het geheel in een ovenschaal en top af met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in 25 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

  • Wederom een erg lekker recept.

    Beantwoorden
    • Wat fijn dank je wel voor je reactie!

      Beantwoorden
  • Erg lekker! Vanavond gegeten ovenschaal is leeg😇

    Beantwoorden
  • Kan het ook zonder wijn gemaakt worden?

    Beantwoorden
    • Ja dat kan prima!

      Beantwoorden
    • Nog wennend aan minder zout is dit wel erg lekker! Evenaart qua smaak zeker het origineel. Ik heb er dus gen zout aan toegevoegd!

      Beantwoorden
      • dank je wel!

        Beantwoorden
  • Kan het ook zonder kookroom (of waarmee kan ik dat evt vervangen (wat gezonder en calorie-armer 😉 )

    Beantwoorden
    • Kookroom light een optie?

      Beantwoorden
      • Nog wennend aan minder zout is dit wel erg lekker! Evenaart qua smaak zeker het origineel. Ik heb er dus geen zout aan toegevoegd!

        Beantwoorden

Write a comment