recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #300. Italiaanse groentenschotel (Hak)

Hak denkt slim te zijn met hun kant en klare stazakken met verschillende ‘schotels’. Pluspuntje: er is relatief weinig zout toegevoegd. Het slechte nieuws: Hak denkt alleen aan marketing en laat de klant onnodig veel betalen voor wat groenten met kruiden en een sausje. Naast dat het onnodig duur is, is zo’n zak ook niet heel erg milieuvriendelijk. Zelf maken is zo gepiept!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 1 courgette, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels (gedroogde) basilicum
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Halve theelepel chilipeper
  • Peper, eventueel wat zout
  • Beetje boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de courgette en de blokjes tomaat toe en bak een paar minuten.

Voeg alle kruiden toe met de tomatenpuree en de rode wijnazijn. Schep goed om en laat de schotel nog 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan verder garen. Mocht je iets meer saus willen, voeg dan een scheutje water toe.

De Italiaanse groenteschotel is heerlijk bij rijst met bijvoorbeeld gehakt of kip! Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment