Hak denkt slim te zijn met hun kant en klare stazakken met verschillende ‘schotels’. Pluspuntje: er is relatief weinig zout toegevoegd. Het slechte nieuws: Hak denkt alleen aan marketing en laat de klant onnodig veel betalen voor wat groenten met kruiden en een sausje. Naast dat het onnodig duur is, is zo’n zak ook niet heel erg milieuvriendelijk. Zelf maken is zo gepiept!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 1 courgette, in blokjes
- 3 tomaten, in blokjes
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels (gedroogde) basilicum
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- Halve theelepel chilipeper
- Peper, eventueel wat zout
- Beetje boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de courgette en de blokjes tomaat toe en bak een paar minuten.
Voeg alle kruiden toe met de tomatenpuree en de rode wijnazijn. Schep goed om en laat de schotel nog 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan verder garen. Mocht je iets meer saus willen, voeg dan een scheutje water toe.
De Italiaanse groenteschotel is heerlijk bij rijst met bijvoorbeeld gehakt of kip! Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
[…] hoor die zakken van Hak met verschillende soorten groenten en bonen. Vorige week kwam de Italiaanse groenteschotel van Hak voorbij en vandaag is de beurt aan de pittig gekruide bonenschotel. Diverse bonen, een heerlijke […]