recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #299. Ei-baconsalade (Johma)

Johma weet wel wat lekker is! De combinatie ei en bacon is hemels (denk maar aan die lekkere Amerikaanse ontbijtjes) en daar hebben ze een salade van gemaakt. Maar waar ik wel verdrietig van word is de ingrediëntenlijst. Naast eieren en wat bacon vind je vooral enorm veel concerveermiddelen, suiker, zetmeel, aroma’s en zout. Veel zout. Geen enkele kruiden en ‘echte’ smaak. Tijd om het zelf te maken! In nog geen 10 minuten…

Wat heb je nodig voor 175 gram (1 bakje)?

  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel (zoutarme) milde mosterd
  • 1 eetlepel (zoutarme) mayonaise (op yoghurtbasis)
  • Halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel uipoeder
  • Versgemalen peper
  • 1 theelepel honing
  • 2 eieren
  • 50 gram baconreepjes

Wat ga je doen?

Kook de eieren in 7 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de eieren in stukjes.

Bak in een koekenpan zonder boter of olie de baconreepjes uit. Dep het vet er af en laat ze even afkoelen.

Meng in een schaaltje of bakje de kwark met de mosterd en mayonaise. Voeg de kurkuma, uipoeder, honing en peper toe en roer door.

Meng de uitgebakken baconreepjes en stukjes ei erdoor. Serveer met stokbrood of toastjes. Deze salade is 48 uur in de koelkast te bewaren in een afgesloten bakje. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

Write a comment