Oh wat at ik ze graag….sauzijnenbroodjes! Heerlijk klef maar….ontzettend zout. Ik heb zelfs een keer een saucijzenbroodje gegeten die zo zout was dat ik de dag erna een halve kilo aan vocht was aangekomen. Gister kwam ik erachter dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken en ze zijn zelfgemaakt nog lekkerder en indien gewenst helemaal zoutarm!
Wat heb je nodig voor 4 broodjes?
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
- 200 gram kipgehakt, rundergehakt of half-om-half gehakt
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel paneermeel
- Versgemalen peper, eventueel zout
- 1 losgeklopt ei
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed de paneermeel, nootmuskaat, peper, eventueel zout, uienpoeder en paprikapoeder door het gehakt.
Maak rolletjes van het gehakt en leg deze aan 1 kant van het bladerdeeg. Rol nu het bladerdeeg op tot een saucijzenbroodje.
Bestrijk de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei.
Bak de saucijzenbroodjes in 25 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (6)
Vandaag gemaakt en we hebben gesmúld!
Hey wat goed dank je wel!
Wat ziet der heerlijk uit…
Vanochtend voor het eerst gemaakt. Nog nooit eerder iets soortgelijks gedaan. Errug lekker en heel simpel (want zelfs mij is dit gelukt). Dus mag ie blijven, net als diverse andere recepten van je zonder de pakjes en zakjes. Top en ga zo door!
Hey wat goed en wat leuk, dank je wel!
Ik ben erg benieuwd ! Ze staat NU in de oven !
Al heel veel recepten uitgeprobeerd (aangezien ik tegen heel veel niet kan, gluten, lactose, melk allergie) van jou en we vinden het heerlijk !
Dankzij jouw recepten, kan ik heel veel dingen weer eten, ga alsjeblieft zo door !
Smak X