recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #296. Homemade easy saucijzenbroodjes.

Oh wat at ik ze graag….sauzijnenbroodjes! Heerlijk klef maar….ontzettend zout. Ik heb zelfs een keer een saucijzenbroodje gegeten die zo zout was dat ik de dag erna een halve kilo aan vocht was aangekomen. Gister kwam ik erachter dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken en ze zijn zelfgemaakt nog lekkerder en indien gewenst helemaal zoutarm!

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

 • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
 • 200 gram kipgehakt, rundergehakt of half-om-half gehakt
 • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 eetlepel paneermeel
 • Versgemalen peper, eventueel zout
 • 1 losgeklopt ei

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed de paneermeel, nootmuskaat, peper, eventueel zout, uienpoeder en paprikapoeder door het gehakt.

Maak rolletjes van het gehakt en leg deze aan 1 kant van het bladerdeeg. Rol nu het bladerdeeg op tot een saucijzenbroodje.

Bestrijk de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei.

Bak de saucijzenbroodjes in 25 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Vandaag gemaakt en we hebben gesmúld!

  Beantwoorden
  • Hey wat goed dank je wel!

   Beantwoorden
 • Wat ziet der heerlijk uit…

  Beantwoorden

Write a comment