recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #295. Patak’s Indiase curry saus (mild)

Nog zo’n leuk en lekker verzoekje: of ik de milde curry van Patak’s na wilde maken zodat er een gezondere variant op tafel komt. Geen probleem! Deze Indiase curry is mild en toch kruidig van smaak, heerlijk zacht door de kokosmelk en een klein beetje zoet door de rozijnen. Hier een favoriet geworden!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • Flinke hand rozijnen
  • 200 ml kokosmelk
  • Rijst, naanbrood of noedels voor erbij
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een wok en fruit de knoflook, ui en kerrie aan. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin.

Voeg de rozijnen en de paprika toe, gevolgd door de tomatenpuree en alle kruiden die nog toegevoegd moeten worden. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en roer door. Verhit het geheel een paar minuten.

Bereid de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Het kan zijn dat de curry nog heel iets te dun is. Verdik dan de saus met een papje van een theelepel bloem en een klein scheutje water. Roer goed door en laat het nog even al kokend indikken.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

  • Gelijk gemaakt en heerlijk! Had zelf geen rozijnen in huis dus scheutje honing voor de zoetigheid gedaan. Smaakt echt als de tandoori curry die ik vroeger uit pak maakte. Dankjewel voor je top website, echt heerlijke recepten staan erop!

    Beantwoorden
    • top dank je wel!

      Beantwoorden
  • Beste Geertje,

    Ik ben heel blij met je recepten, koken zonder pakjes. Ik heb een verzoek: broccoli zoetzuur schotel van maggi. Ik heb in de lijst gezocht maar vond m niet. Wij zijn hier thuis dol op dit recept met verschillende aanpassingen, o.a. met kip en zoete aardappel er door en dan daarna nog even in de oven met kaas er over.
    Mocht er toch al een recept voor zijn dan hoor ik dat graag.
    Alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,
    Roelina Stuivenberg

    Beantwoorden
  • Wederom een heerlijk recept. Hier aan tafel noemde ze het gelijk Kip Tandoori. Lekkere romige saus met de kokosmelk.

    Beantwoorden
    • Top dank je wel!

      Beantwoorden
  • Hoi,

    Wat zou ik ipv de rozijnen kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Je zou ander gedroogd fruit kunnen gebruiken zoals in stukjes gesneden gedroogde perzikken of vijgen. Weglaten kan ook!

      Beantwoorden
  • Mmm, heerlijk! Ga ik zeker nog vaker maken!

    Beantwoorden
    • Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Hallo Geertje, dank je wel !!!!! Ik kon het de vorige keren dat ik op je site was niet vinden en dan gaat de tijd zo snel, maar je hebt het recept gemaakt!!
    Super bedankt!! Ik ga het deze week meteen proberen. Groetjes Manon

    Beantwoorden

Write a comment