Je kent ze vast wel: die aluminium ovenschalen met gemarineerde kip van de Albert Heijn. Je schuift ze 40 minuten in de oven en klaar is je kip! Niet alleen in verhouding erg duur, maar ook ongezond door de hoeveelheid zout. Ter illustratie: in de ovenschotel kip piri piri zit maar 3% piri piri kruiden en 2 gram zout per 100 gram. Je betaalt dus vooral voor…jawel…zout. Lekker zelf maken! En veel werk is het absoluut niet.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 kilo kipdijfilet
- 5 eetlepels (olijf)olie
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels chilivlokken
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
- Peper en eventueel zout
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de kipdij filets in een ovenschaal. Meng in een kom de olijfolie, gerookt paprikapoeder, chilivlokken, uipoeder, peper, zout en knoflook.
Giet het mengsel over de kip en bestrijk de filets goed met het mengsel door middel van een kwast.
Bak de kip piri piri in 40 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Zo makkelijk! Het ziet er erg lekker uit! Dank je wel.