Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #292. Vis-dille saus (Knorr)

Wij eten minstens eens per week vis en om eerlijk te zijn vind ik dat nog lekkerder dan vlees. Helemaal met een lekker sausje erbij! Knorr heeft een zakje voor vis-dille saus en het poedertje los je op in een beetje water. Veel zout en suiker, weinig smaak en niet gezond. Met dit recept maak je hem lekker zelf! Heerlijk bij zalm, witvis en schol!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

 • 250 ml kookroom (light)
 • 2 theelepels uipoeder
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel dille
 • Scheutje witte wijn
 • Peper, eventueel zout
 • 1 eetlepel bloem
 • Scheutje water

Wat ga je doen?

Verwarm de kookroom in een pannetje en voeg de kruiden toe gevolgd door een scheutje witte wijn.

Maak een papje van de bloem en het koude water en voeg dit papje toe aan de saus tot er een dikke saus ontstaat.

Serveer direct bij de vis. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Yes fijn recept weer! Kan de saus ook zonder witte wijn worden gemaakt of met een alternatief? Ik ben benieuwd!

  Beantwoorden
  • Jazeker, kun je prima gewoon weglaten!

   Beantwoorden

Write a comment