recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #291. Volkoren lasagne bolognese (Knorr)

Ooit volkoren lasagnebladen geprobeerd? Knorr heeft een pakje voor lasagne bolognese inclusief volkoren lasagnebladen. Meer vezels, vult sneller en is daardoor net even wat gezonder dan de ‘gewone’ lasagnebladen. Maar om het gezond te houden moet je natuurlijk wel Knorr laten liggen. Met dit makkelijke recept maak je hem zelf!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 700 gram gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 150 gram volkoren lasagnebladen
  • 100 gram spekreepjes (weglaten bij zoutarm dieet)
  • 200 gram geraspte kaas (mozzarella bij zoutarm dieet)
  • Peper en eventueel zout

Wat ga je doen?

Verhit een koekenpan of hapjespan en bak de spekreepjes uit zonder boter. Voeg de knoflook en de ui toe en fruit deze kort. Indien je de spekreepjes weglaat verhit dan wat boter om de ui en knoflook in te fruiten.

Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Kruid het met de paprikapoeder, oregano, basilicum, peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg de prei en paprika toe gevolgd door de gezeefde tomaten. Verhit het geheel en laat het 10 minuten zachtjes koken.

Beleg de bodem van een ovenschaal met een laagje saus gevolgd door lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje saus en een laagje bladen. Eindig met een laagje saus en strooi de geraspte kaas over de lasagne.

Bak de lasagne bolognese in 40 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

  • Moet je de lasagne bladen eerst voorkoken? Of kunnen die harde bladen gewoon tussen de saus

    Beantwoorden
    • Lasagnebladen hoef je nooit voor de koken, die garen gewoon in de saus. Daarom moet de lasagne ook 40 minuten de oven in.

      Beantwoorden
  • Een aanrader, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Het was heerlijk ! Zal ik zeker nog vaker gaan maken. Dank je !

    Beantwoorden
    • Wat goed dank je wel!

      Beantwoorden

Write a comment