Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #290. Bikkelsaus (Remia)

Ooit gehoord van ‘bikkelsaus?’ Remia heeft er een hele tube van. Een heerlijke kruidige saus met onder andere uitjes, mosterd, chilisaus en kruiden. Ik vond het de moeite waard om eens te kijken of we dat zelf kunnen maken. Scheelt heel veel zout, smaakversterkers, conserveermiddelen en suiker!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 eetlepels magere fritessaus (eventueel op yoghurtbasis)
  • 2 theelepels mosterd (eventueel zoutarm)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel honing
  • Halve ui, fijngesneden
  • Halve theelepel majoraan
  • Peper en eventueel zout

Wat ga je doen?

Meng de fritessaus met de mosterd, ui, cayennepeper, honing, majoraan, peper en eventueel zout. Serveer bij frietjes of gebakken aardappeltjes. Op een broodje hamburger is het ook heel erg lekker!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 290 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment