Er bleek nog een variant van ‘wraps met een twist’ te zijn van Maggi, namelijk die van frisse peper. Lang leve de verzoekjes! Deze variant bestaat uit een wrap met heerlijk gekruide kip en een frisse, lichtpittige yoghurtsausje met een heerlijke pepersmaak. Doordat ik magere kwark gebruik is het ook nog eens een verantwoorde maaltijd. En het is echt heel lekker!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 grote tortillawraps
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 eetlepels magere kwark
- 1 groene peper, in ringen (of 4 kleine groene pepertjes in pot)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 theelepel peterselie
- Halve theelepel kurkuma
- 1 theelepel oregano
- Halve theelepel marjoraam
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel koriander
- Versgemalen peper
- Eventueel zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
Voeg de blokjes paprika toe aan de kip en kruid dit mengsel met de koriander, peterselie, wat peper en eventueel wat zout.
Meng in een schaaltje de kwark met de ringen groene peper en flink wat versgemalen zwarte peper. Voeg vervolgens de oregano, kurkuma, marjoraam en uipoeder toe en roer door.
Smeer de wraps in met het pepersausje en beleg de wraps met het kipmengsel. Vouw dicht en serveer direct met het restje pepersaus. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (4)
Lekker recept. Sausje vind ik echt wel pittig, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Volgende keer voeg ik iets meer kwark toe, heb ik gelijk iets meer saus.
Heerlijk gecombineerd met een frisse salade. We gaan het zeker nog een keer eten.
Wij zijn behoorlijk pittig gewend haha! Volgende keer de groene peper halveren of inderdaad meer kwark!
Hoi Jacqueline,
ik ben benieuwd wat voor salade jij erbij geserveerd hebt?
Groeten Willianne
Yes, dank je wel!