recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #287. Hutspotkruiden (Verstegen)

Handig, zo’n zakje kruidenmix om je hutspot smaak te geven! Je betaalt wel voor 30% zout, wat nootmuskaat, peper en een snufje andere kruiden. Belachelijk toch? En tevens ook heel ongezond. Met deze kruidenmix zet je zelf je heerlijke hutspot op tafel. De geur van hutspot doet mij denken aan vroeger. En ja, je houdt ervan of je haat het!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

 • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
 • 900 gram wortels, geraspt en in stukjes
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • Scheutje warme melk
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 1 theelepel uipoeder
 • Halve theelepel kurkuma
 • Halve theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel gedroogde peterselie
 • Versgemalen peper naar smaak
 • Eventueel snufje zout

Wat ga je doen?

Kook de geschilde aardappelen, de wortels in stukjes en de ui in 20 minuten gaar en giet af.

Stamp de hutspot maar stamp de wortels niet helemaal fijn, zo houd je een lekkere bite. Voeg de warme melk toe tijdens het stampen en kruid de hutspot met de kruiden en specerijen. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Dit was echt een schot in de roos! Heerlijk, maakt je stamppot echt af 😁👍

  Beantwoorden
 • Prima hutspotje zo; ik koop nooit meer van die kant en klare zakjes van Verstegen!! (let wel op de Kurkuma/ Koenjit, dat je niet teveel erin doet want het kleurt gauw geel!)

  Beantwoorden
 • Dankjewel! Z e waren op, gelijk weer een potje gemaakt voor de komende periode. En familie.
  Thanx a lot❤️

  Beantwoorden

Write a comment