Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #284. Koninginnensoep (Honig)

Nooit had ik gehoord van koninginnensoep, laat staan dat ik het ooit had gegeten. Toch is het een heerlijke soep om te eten als lunch of als onderdeel van het avondeten. Goedgevuld en zacht van smaak!

Wat heb je nodig voor 3-4 kommen?

 • 1,5 liter kokend water
 • 2 groentenbouillonblokjes (eventueel de zoutarme)
 • 50 ml kookroom of slagroom
 • Klein blikje doperwtjes, uitgelekt
 • 250 gram soepgroenten (worteltjes, prei, selderij)
 • 100 gram hamblokjes (optioneel)
 • 2 theelepels uipoeder
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 2 theelepels selderij
 •  theelepel peterselie
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Peper
 • Beetje boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit in een soeppan een klein beetje boter of olie en bak de hamblokjes en soepgroenten inclusief de doperwtjes kort aan.

Kruid de groenten met uipoeder, nootmuskaat, kurkuma, knoflookpoeder en peper. Leg de bouillonblokjes erbij en giet het kokende water in de pan.

Laat de soep 10 minuten doorkoken en voeg op het laatst wat kookroom of slagroom toe. Verwarm nog even kort en eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Ik wil deze soep met kerst eten en dan 1 dag van te voren maken maar kan ik dan 1 dag van te voren al de kookroom toevoegen en dan en de koelkast zetten?
  Gaat de soep dan niet schiften als ik het de volgende dag weer opwarm?

  Beantwoorden

Write a comment