recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #283. Hongaarse goulash met kip (Honig)

Het is geen kant en klaar pakje, maar een recept die Honig op de website heeft staan: Hongaarse goulash met kip. Wel met een pakje mix voor goulash erbij uiteraard. Dat kan ook zonder! Je zet heel snel zelf een heerlijke Hongaarse goulash op tafel die gezonder is en lekkerder. Scheelt weer bijna 3(!) gram zout en 9 gram suiker op je bordje.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 1 blikje tomatenpuree (100 gram)
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels peterselie
  • Halve theelepel gemalen laurier
  • 150 ml kokend water
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook kort aan.

Bak de blokjes kipfilet rondom bruin. Voeg de plakjes champignons en de reepjes paprika toe en bak een paar minuten mee.

Kruid de kip en de groenten met de paprikapoeder, cayennepeper, kruidnagel, peterselie, laurier, peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel even mee.

Voeg 150 ml kokend water toe en roer tot er een sausje ontstaat. Mocht je de saus iets zoeter willen hebben, voeg dan wat honing toe.

De Hongaarse goulash is heerlijk met rijst of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Hoi Geertje,

    Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt en gedeeld 🙂
    Ik ga het binnenkort een keertje maken, ik ben heel benieuwd!
    Het lukte mij maar niet om ‘m net zo lekker te krijgen…

    Groetjes, Annie

    Beantwoorden

Write a comment