Ik kwam ze een aantal jaar geleden tegen bij de snackbar: zuurkoolkroketten! Klinkt een beetje gek, maar het is echt heerlijk. Je maakt ze ook heel makkelijk zelf als je bijvoorbeeld een restje zuurkool over hebt of wanneer je gewoon zin hebt in een lekkere snack. Gelukkig zijn ze heel snel klaar!
Wat heb je nodig voor 5 kroketten?
- Restje zuurkoolstamppot (ongeveer 300 gram)
- Restje rookworst
- 3 eetlepels bloem
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 500 ml (zonnebloem)olie
Wat ga je doen?
Snijd het restje rookworst fijn en meng dit door de zuurkoolstamppot. Zorg dat de stamppot gekoeld is, hierdoor is het makkelijker om de kroketten te maken.
Zet een bakje bloem, een bakje met het losgeklopte ei en een bakje met paneermeel klaar.
Zet een ruime pan met olie op het vuur (of gebruik een airfryer of frituurpan) en laat deze goed warm worden.
Vorm kroketten van de restjes stamppot en rol deze door de bloem. Vervolgens rol je ze door het ei en als laatste door de paneermeel.
Frituur/bak de kroketten in een paar minuten goudbruin. Lekker met bijvoorbeeld mosterd. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Wat een verrassende combi!
Heb jij de kroketten gemaakt met de airfryer? Ben benieuwd of dat net zo lekker is al frituur