En we zijn al bij gerecht nummer 280…Langzaam gaan we richting de 300 recepten zonder pakjes en zakjes. Bizar toch? Ik maakte afgelopen week weer wat na van Unox. Zij hebben naast het stoofpotje met rund en rode wijn (zie hier het recept) ook een stoofpotje met kip, witte wijn, linzen en courgette. Heerlijk om te eten, makkelijk om te maken en een stuk gezonder dan het kant en klare goedje uit de fabriek!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kipfilet of kipdijfilet, in blokjes
- 150 ml witte wijn
- Half groentebouillonblokje (eventueel zoutarm)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 courgette, in blokjes
- 200 gram linzen
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels tijm
- Peper
- 2 theelepels bloem
- Scheutje koud water
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit wat boter of olie in een braadpan of hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de kipfilet of kipdijfilet toe en bak rondom bruin.
Voeg de blokjes courgette toe evenals de linzen en bak een paar minuten. Kruid het met de oregano, tijm en peper en verkruimel het halve bouillonblokje.
Voeg de witte wijn toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het 20 minuten stoven op laag vuur.
Maak op het laatst een papje van bloem en een scheutje koud water en voeg dit toe aan het stoofpotje, zodat de saus wat dikker wordt.
Lekker met rijst, pasta of aardappels! Zonder kipfilet is het een prima vegetarische maaltijd. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Het is lekker. Ik heb gedroogde linzen gebruikt, ik weet niet of dat de bedoeling was. Het totaal zette aan in de pan en de linzen waren nog niet helemaal gaar. Ik heb het toen met nog wat wijn en een klein beetje room even op stand 1 gezet. Toen was het beter.