koken Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #279. Broodje bapao met gehakt.

Ken je de bapao broodjes uit de supermarkt die je even in de magnetron doet? Een heerlijke kleffe hap, maar ook vol onnodige toevoegingen. En wanneer je glutenvrij moet eten moet je ze laten staan. Gelukkig is zelf maken ontzettend makkelijk en heel erg lekker! En in plaats van gehakt kun je natuurlijk ook kip als vulling kiezen!

Wat heb je nodig voor 4 grote broodjes?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml melk
  • Snufje zout
  • 100 gram gehakt
  • 1 eetlepel ketjap (eventueel zoutarme)
  • Halve theelepel gemalen gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Peper
  • Boter of olie
  • Bloem
  • Stoommandje

Wat ga je doen?

Verhit wat boter of olie en bak het gehakt rul. Kruid het met de knoflookpoeder, gemberpoeder, cayennepeper en peper. Voeg de ketjap toe en bak kort mee. Mocht je de bapao met kip willen vullen, gebruik dan dezelfde kruiden. Snijd de kip wel fijn of pluis de kip.

Meng in een kom de zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en snufje zout en voeg de melk al roerend met een lepel toe. Meng het tot een deeg en kneed het deeg een paar minuten. Om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken kun je wat bloem op je handen doen en tussendoor wat strooien over het deeg.

Kook wat water en doe deze in een pan. Zorg dat er ongeveer 4 centimeter water in de pan zit. Zet het vuur op zijn laagst en leg het stoommandje er in.

Verdeel het deeg in vier stukken en draai er ballen van. Maak een kuiltje in de bal en vul het met wat gehakt. Duw het gehakt goed naar binnen en draai er een mooie bal van. Zorg dat de bal dicht is.

Leg de ballen in het stoommandje en stoom de broodjes bapao in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer bijvoorbeeld met chilisaus. Eet smakelijk!



[ratemypost]

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 280 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

  • Die zien er goed uit! Ik zal ze binnenkort eens gaan maken. Mijn laatste poging was geen succes, dus ik ben heel benieuwd of het met jouw recept wel gaat lukken. 🙂

    Beantwoorden
  • Het broodje bapao was super lekker en makkelijk om te maken.

    Beantwoorden
    • Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Hoi Geertje,

    Tof! Ik had dit verzoek gemaild (en misschien meer mensen). Superbedankt, ik ga het natuurlijk binnenkort namaken. Thanks.

    Marieke

    Beantwoorden
  • Super lekker, bedankt voor het recept. Glutenvrij gemaakt:)

    Beantwoorden
  • Zou er ook een mogelijkheid zijn om ze te bereiden in de magnetron? Misschien in een braadzak?
    Zou je eens met me willen denken?

    Groetjes Janna

    Beantwoorden
    • Hmm een braadzak heeft niet de juiste functie voor de bapao. Wat je wel kunt doen is een stoommandje gebruiken en kijken of je magnetron een stoomfunctie heeft!

      Beantwoorden
  • Vandaag gemaakt met kip.
    Super eenvoudig maar zo lekker!!!!
    Bedankt Geertje.

    Beantwoorden

Write a comment