Unox heeft iets nieuws: Proeverij stoofpotjes! In de varianten kip en rund. Als eerste ging ik aan de slag met het stoofpotje rund met dadels en bier. Klinkt als een hele goede combinatie en dat is het ook! Heerlijk mals vlees met een twist van bier en een lichtzoete smaak. Wanneer je hem zelf maakt scheelt het een hoop onnodige toevoegingen en ruim 2,5 gram zout per persoon!
Wat heb je nodig vor 4 personen?
- 500 gram runder(rib)lappen, in stukken
- 5 grote medjoul dadels (supermarkt), ontpit
- 30 cl (1 flesje) bokbier
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel tijm
- 1,5 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- 1 ui, gesnipperd
- 200 gram champignons, in plakjes
- 100 gram wortels, in blokjes of plakjes
- Peper en zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit in een braadpan flink wat boter of olie en fruit de ui aan. Voeg de stukken vlees toe en braad deze rondom bruin. Voeg ook de wortel en champignons toe, gevolgd door alle kruiden. Roer door en giet de inhoud van het flesje bier bij het vlees.
Snijd de dagels in stukjes en voeg ze toe aan het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig en voeg eventueel wat kokend water toe als er teveel vocht is verdampt en de saus droger wordt. Haal voor het serveren het laurier blaadje uit de pan.
Lekker bij rijst, aardappelpuree of frietjes. Eet smakelijk!
[ratemypost]
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (5)
Hoe lang zou dit in de slowcooker moeten??
Heb het vegetarisch stoofpotje met rundvlees van Unox vanavond gegeten, met gebakken krieltjes, wauw! Dit is abnormaal LEKKER! Ik ben vrij kritisch wat betreft kant en klaar eten ook vegetarisch en veganistisch, maar dit is zeker een blijvertje! Omdat eega ook avonddiensten werkt is dit lekker avondeten. Ik ga ook de variant proberen met linzen.
10 uur, op de lage stand, mag ook langer.
Hoeft hier helemaal niet (al meteen bedoel ik dan) water of bouillon mee te koken? Kook je het vlees puur en alleen in de 30 cl bier??
Hi! Ja klopt! Gewoon het recept volgen