koken Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #278. Proeverij stoofpotje rund met dadels en bier (Unox)

Unox heeft iets nieuws: Proeverij stoofpotjes! In de varianten kip en rund. Als eerste ging ik aan de slag met het stoofpotje rund met dadels en bier. Klinkt als een hele goede combinatie en dat is het ook! Heerlijk mals vlees met een twist van bier en een lichtzoete smaak. Wanneer je hem zelf maakt scheelt het een hoop onnodige toevoegingen en ruim 2,5 gram zout per persoon!

Wat heb je nodig vor 4 personen?

  • 500 gram runder(rib)lappen, in stukken
  • 5 grote medjoul dadels (supermarkt), ontpit
  • 30 cl (1 flesje) bokbier
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1,5 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram wortels, in blokjes of plakjes
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit in een braadpan flink wat boter of olie en fruit de ui aan. Voeg de stukken vlees toe en braad deze rondom bruin. Voeg ook de wortel en champignons toe, gevolgd door alle kruiden. Roer door en giet de inhoud van het flesje bier bij het vlees.

Snijd de dagels in stukjes en voeg ze toe aan het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig en voeg eventueel wat kokend water toe als er teveel vocht is verdampt en de saus droger wordt. Haal voor het serveren het laurier blaadje uit de pan.

Lekker bij rijst, aardappelpuree of frietjes. Eet smakelijk!


Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Hoe lang zou dit in de slowcooker moeten??

    Beantwoorden
  • Heb het vegetarisch stoofpotje met rundvlees van Unox vanavond gegeten, met gebakken krieltjes, wauw! Dit is abnormaal LEKKER! Ik ben vrij kritisch wat betreft kant en klaar eten ook vegetarisch en veganistisch, maar dit is zeker een blijvertje! Omdat eega ook avonddiensten werkt is dit lekker avondeten. Ik ga ook de variant proberen met linzen.

    Beantwoorden
  • 10 uur, op de lage stand, mag ook langer.

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 31 december – 5 januari

Daar zijn we weer met een nieuwe Memory Lane! En ook nog eens in een nieuw jaar. De eerste week...

Sluiten