Na de nasi rames van vorige week vandaag weer een variant van Conimex op de gewone nasi, namelijk nasi koening. Een nasi met een twist van kokos en limoen, verse knapperige groenten en malse kipfilet. Heel makkelijk zelf te maken en ook geschikt om in grotere hoeveelheden te koken. Zo kun je nog eens je buurt uitnodigen of lekker porties invriezen!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 300 gram nasigroenten
- 300 gram rijst
- 400 gram kipfilet in blokjes of kipdijflet in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 100 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel (zoutarme) sojasaus
- 1 eetlepel (zoutarme) ketjap manis
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met de kokosmelk.
Meng ondertussen de kip met de knoflook, sojasaus en ketjap.
Verhit boter of olie in een wok of hapjespan, fruit de kerrie kort en voeg de kip toe. Bak deze rondom bruin.
Voeg de groenten toe, evenals de gember, komijn en kurkuma. Schep regelmatig om tot de groenten gaar zijn.
Giet de rijst af, voeg deze toe en roerbak het geheel. Voeg de rasp van de schil van een halve limoen toe en bak nog even heel kort.
Serveer de nasi koening met eventueel kroepoek, atjar en de andere helft van de limoen. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?