Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #275. Tomaten-groentensoep (Honig)

Zoveel soorten soep, zoveel pakjes, zakjes en blikken. Soep blijft een favoriet gerecht om zowel overdag als in de avond te eten. Voor het gemak pakken mensen dan graag een soepje die ze alleen maar op hoeven te warmen. Helaas zorgt dat voor inname van veel onnodig veel zout en suiker. Zelf maken is echt niet veel werk en helemaal niet moeilijk, geloof mij!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 200 gram soepgroenten of Italiaanse roerbakgroenten
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 liter kokend water
  • 1 groentenbouillonblokje (eventueel zoutarm)
  • 2 handjes vermicelli
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 1 eetlepel bieslook (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel foelie
  • Versgemalen peper
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm in een grote (soep)pan wat boter of olie en fruit de knoflook aan. Voeg de groenten toe en roerbak een paar minuten.

Kruid het groentenmengsel met de peterselie, bieslook, tijm, paprikapoeder, foelie en peper.

Giet het kokende water erbij, gevolgd door de gezeefde tomaten en voeg het bouillonblokje en de vermicelli toe. Breng de soep aan de kook en kook 10 minuten/

Voeg naar wens gehaktballetjes of kip toe en kook deze in de soep gaar. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment