recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #274. Maleisische kip (Knorr)

Knorr heeft een aantal nieuwe pakjes en zakjes op de markt gebracht, onder het mom ‘natuurlijk lekker’. Vol natuurlijke ingrediënten. Best lachwekkend, want er zit nog steeds suiker en heel veel zout in. Met een bordje Maleisische kip van Knorr krijg je al meer dan de helft van het max aan zout binnen (3,2 gram) en dat is echt heel veel. Met een paar kruiden zet je dit lekkere gerecht gewoon zelf op tafel. Veel gezonder en goedkoper!

Het begint er op te lijken dat Honig en Knorr hun pakjes aanpassen aan de vraag vanuit de maatschappij. Pakjes en zakjes hebben een slecht imago (niet voor niets) en dat proberen Honig en Knorr op te krikken door het woord ‘natuurlijk’ toe te voegen. Eerlijk? De ingrediënten zijn zeker natuurlijk (geen kunstmatige smaakversterkers bijvoorbeeld), maar het grootste probleem is toch wel suiker en zout. En dat…ja dat zit er nog steeds in volle glorie in.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 gram rijst
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel uipoeder
  • Halve theelepel koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Snufje kruidnagel
  • Snufje kaneel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sperziebonen beetgaar in 10 minuten.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerrie aan. Bak vervolgens de kipfilet rondom bruin.

Kruid de kip met de komijn, kurkuma, uipoeder, koriander, gemberpoeder, kruidnagel, kaneel, paprikapoeder en cayennepeper.

Voeg de tomatenblokjes toe en leg het laurierblaadje in de saus. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water, droog ze goed en voeg deze toe aan de rijst

Voeg de sperziebonen toe aan de saus met kip en serveer de Maleisische kip met de rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Dag geertje,

    Ziet er goed uit dit recept, maar ik zie de sperziebonen nergens op de foto terugkomen 😉 vanavond staat dit gerecht op het menu, Ben benieuwd!

    Groet
    Kevin

    Beantwoorden
    • Klopt, de sperziebonen hebben we er apart bij gegeten! Kan allebei dus, apart of door de saus.
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Write a comment