Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #272. Provençaalse ovenschotel (Honig)

Ik houd van ovenschotels. Je zet ze in de oven, doet andere dingen en klaar is je heerlijke maaltje! Vooral in de winter vind ik ze heerlijk. Deze van Honig is niet meer als pakje te koop, maar dat geeft niet als je hem zelf kunt maken. Een heerlijke ovenschotel met Provençaalse kruiden, gehakt, aardappelschijfjes en een te lekkere gratineersaus.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 500 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 400 gram (runder)gehakt
  • 250 ml kookroom
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels bloem
  • Scheutje koud water
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens het gehakt rul.

Voeg de blokjes paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Kruid het mengsel met de Provençaalse kruiden, de knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Bak het geheel nog even kort.

Beleg een ovenschaal met het gehaktmengsel en daar bovenop de aardappelschijfjes. Verdeel deze goed.

Verhit in een pannetje de kookroom met de geraspte kaas en voeg het papje toe van 2 theelepels bloem en een scheutje water. Breng de kaassaus aan de kook tot er een dikke saus ontstaat.

Giet de kaassaus over de ovenschotel. Bak de ovenschotel af in 25 minuten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ziet er weer heerlijk uit. Geertje, welke kookroom gebruik jij altijd ? Beantwoorden

Write a comment