Naast de hachee van Honig heeft ook Knorr een pakje om dit lekkere vleesgerecht te maken. Echter heb je helemaal geen zakje poeder nodig om de lekkerste hachee op tafel te zetten. Met dit recept lukt het altijd en het is absoluut niet moeilijk!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram runderlappen
- 2 laurierblaadjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 wortel, in dunne plakjes of in blokjes
- 2 theelepels gemalen kruidnagel
- Halve theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen kardemon
- 1 theelepel peterselie
- 1 eetlepel appelstroop
- 400 ml water
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Snijd het vlees in stukken en snijd de randjes vet van het vlees af.
Verhit boter of olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Voeg de wortel en de uien toe en bak glazig.
Kruid het vlees met peper, zout, peterselie, kaneel, kardemon en kruidnagel. Voeg de blaadjes laurier toe evenals het water en breng het zachtjes aan de kook. Laat het vlees minimaal twee uur zacht worden op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe als het vlees wat droog lijkt te worden.
Roer de laatste 10 minuten de appelstroop door het vlees en vergeet niet de laurierblaadjes te verwijderen voor het opdienen. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 270 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (6)
Hallo,
Moet dit recept niet nummer 273 zijn?
het recept van 4 december Provençaalse ovenschotel heeft ook al nummer 272.
Scherp! Ik pas het meteen even aan!
Volgens mij is dit 273? Lekker recept trouwens.
Klopt, scherp van je! Ik pas het even aan.
In de beschrijving wordt niet meer gesproken over de kaneel en kardemon. Wanneer voeg je dit toe?
Hey wat scherp! Ik heb het meteen aangepast!