recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #267. Wok paste five spices & black bean (Conimex)

Wanneer ik uit eten ga bij een wokrestaurant neem ik eigenlijk altijd een knoflooksaus of een black bean saus als woksaus. Duidelijk mijn favoriet! Echter, een kant en klare black bean woksaus zit bomvol zout en suiker. Zelf maken was nog even een flinke klus, aangezien black bean saus officieel met gefermeteerde zwarte bonen wordt gemaakt. Ook enorm zout! Maar…het is gelukt!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 4 eetlepels zwarte bonen (blik, uitgelekt)
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 2 eetlepels sojasaus (eventueel zoutarme)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel 5 spices kruiden
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel honing
  • Peper

Wat ga je doen?

Maal in een blender de zwarte bonen en knoflook fijn met de sojasaus, oestersaus, uienpoeder, 5 spices kruiden, olijfolie, honing en peper tot een gladde pasta.

Voeg de wokpaste toe wanneer je vlees of vis naar keuze hebt gewokt met verse groenten. Wok het geheel een paar minuutjes mee. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 260 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment