Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #264. Pastaschelpen bolognese (Bertolli)

Een ‘vergeten’ pakje van Bertolli vandaag in de spotlight! Bertolli schijnt ooit een pakje te hebben gehad voor bolognese pastaschelpen. Grote schelpen met heerlijk gekruide saus met gehakt, kaas en bechamelsaus. Even in de oven en smullen maar! Zonder Bertolli maak je dit gerecht ook heel makkelijk en snel.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram grote pastaschelpen
  • 400 gram (runder)gehakt
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas of een bolletje mozzarella
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak het gehakt vervolgens rul.

Voeg de blokjes paprika en courgette toe, bak mee en kruid het mengsel met de basilicum, oregano, uienpoeder, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Giet de gezeefde tomaten erbij en laat het geheel een paar minuten pruttelen.

Verwarm een eetlepel boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak de roux een minuut op laag vuur en giet al roerend de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en roer de bechamelsaus even door. Zet het vuur uit.

Meng de pastaschelpen met de bolognesesaus en kiep het in een ovenschaal. Schenk de bechamelsaus over de pasta gevolgd door de geraspte kaas of plakjes mozzarella. Bak de pasta in 15 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 260 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Wat leuk dat je het recept hebt uitgewerkt, heel erg bedankt voor het recept, deze ga ik binnenkort maken😊

    Beantwoorden

Write a comment