Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #262. Stoofschotelmix Franse runderstoof met wortel (Kruiden Company)

Stoofvlees uit de oven? Het kan blijkbaar! Bij onder andere de Lidl en de Aldi verkoopt het merk de Kruiden Company verschillende mixen om in een braadzak kip, stroganoff of rundvlees te bereiden. We beginnen met de Franse runderstoof met wortel. Je maakt deze ook heel makkelijk zelf en het is zo makkelijk…

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 500 gram runderlappen, in stukken
  • 200 gram wortels, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels olie
  • Peper en zout
  • 1 braadzak (supermarkt)

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stop de stukken vlees, de ringen prei, de wortel en de gesnipperde ui in een braadzak. Meng alle kruiden in een kommetje en giet dit mengsel bij het vlees. Schud de zak zodat de kruiden goed worden verspreid. Voeg de laurierblaadjes toe, evenals het water en de olie. Schud de inhoud nog even goed door elkaar.

Sluit de braadzak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg deze in een ovenschaal. Zorg dat het vlees goed verspreid is.

Braad de runderstoof in 70 minuten gaar en mals. Lekker bij (verse) frieten of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 260 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Hallo Geertje, de ontbijtkoek en de appelstroop noem je verder niet in het recept. Ik kan me niet voorstellen dat ook de ontbijtkoek de oven in gaat! Kan je er even naar kijken. Groeten, Ton

    Beantwoorden
    • Hi Ton! Zowel de ontbijtkoek als de appelstroop gaan mee de braadzak in, in de oven!
      Groetjes Geertje

      Beantwoorden

Write a comment