recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #260. Tomaten-pompoensoep met zure room.

Ik ben dol op soep met de koudere, gure dagen. Een nieuw favoriet hier in huis is de tomaten-pompoensoep met zure room. Ik kreeg het verzoekje van een volger en ik moet bekennen dat ik nooit eerder pompoen in de soep heb verwerkt. Tot laatst dus. En lekker dat deze is!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 6 tomaten, in blokjes
 • 500 gram pompoen, in stukjes
 • 2 blokjes groente bouillon(eventueel zoutarm)
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 •  1,5 liter kokend water
 • 100 ml gezeefde tomaten
 • 2 theelepels tijm
 • 2 theelepels oregano
 • 1 theelepel salie
 • Peper naar smaak
 • Snufje kruidnagel
 • 125 gram zure room (sour cream)
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een grote (soep) pan en fruit de ui met de knoflook aan. Bak vervolgens de blokjes tomaat en pompoen een paar minuten. Voeg de kruiden toe toe, gevolgd door het kokende water, de gezeefde tomaten en de bouillonblokjes. Wil je de soep zonder (zoutarme) bouillonblokjes maken? Breng de soep dan op smaak met wat zout en peper.

Pureer de soep tot de soep glad is en voeg een eetlepel zure room toe. Verhit de soep nog even kort tot de zure room helemaal opgenomen is in de soep. Serveer de rest van de zure room met bijvoorbeeld vers stokbrood bij het opdienen van de soep. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Bedankt voor de lekker recepten

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je compliment!

   Beantwoorden
 • Kan ik de zure room ook weglaten of vervangen voor iets anders?

  Beantwoorden
 • hij was heerlijk! De ster waardering werkt niet bij de recepten? invaldid WP token?

  Beantwoorden

Write a comment