Heerlijk vond ik ze na bijvoorbeeld het stappen: broodjes shoarma met een berg knoflooksaus! Ook haalde ik vroeger weleens shoarmavlees bij de supermarkt die al gekruid is. Maar weet je wat leuk is? Je maakt je eigen shoarmakruiden in een handomdraai en zo bepaal jij hoeveel zout je eventueel toevoegd. En de knoflooksaus? Die maken we in een paar tellen zelf.
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
Voor de broodjes shoarma:
- 400 gram varkenslappen of naturel varkensreepjes (ongekruid)
- 4 pitabroodjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Halve theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kerrie
- 2 theelepels gemberpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Boter of olie
Voor de knoflooksaus:
- 4 eetlepels (magere) kwark of Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel bieslook
- Zout, peper
Wat ga je doen?
Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd ze in, maar niet helemaal door.
Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de kerrie met de knoflook aan. Voeg de reepjes varkensvlees toe gevolgd door alle kruiden. Bak de shoarma gaar.
Meng de kwark met de teentjes knoflook en voeg bieslook, zout en peper toe.Meng goed door.
Serveer de shoarma met de pitabroodjes en de knoflooksaus. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (4)
Heerlijk die kruidenmelange voor de shoarma!
Met stip de lekkerste!
Ik had wat extra gemaakt en deze later in de week met wat verse knoflook aangefruit en door een preistamppotje geroerd…
Zoooo lekker..!
Top dank je wel!
Vanavond zelfgekruide shoarma gegeten bij een salade, was errug lekker! Weer een top recept, bedankt! 🙂
Wat goed dank je wel!