recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #255. Chizza’s (KFC)

Heb je de reclame van KFC al voorbij zien komen? Ze hebben nu zogenaamde ‘chizza’s’, een combinatue van chicken en pizza. De pizzabodem is van kip en doet denken aan een crispy wing. De topping is als dat van een pizza. Niet heel erg gezond, maar als je hem zelf maakt valt het ongezonde eigenlijk heel erg mee…

Wat heb je nodig voor 8 kleine chizza’s?

  • 2 kipfilets (of ongepaneerde kipsnitzels), in 8 dunne plakken
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 ml karnemelk
  • 2 theelepels uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Peper, zout
  • 3 eetlepels gezeefde tomaten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • Overige topping naar keuze (bijvoorbeeld salami, champignons, etc)

Wat ga je doen?

Verhit de oven voor op 190 graden.

Meng de bloem met alle kruiden, behalve de oregano (deze is later nodig).

Kluts het ei en meng dit met de karnemelk.

Haal de plakken kipfilet eerst door het bloemmengsel, dan door het eimengsel en vervolgens weer door het bloemmengsel.

Frituur de filets in een frituur of in een pan met hete olie (ongeveer 8 minuten is genoeg). Ze kunnen ook in de airfryer.

Meng de tomatensaus met peper, zout en de oregano. Besmeer de filets ermee. Beleg ze vervolgens met topping naar keuze, zoals kaas en salami.

Laat de kaas in 5 minuten smelten in de oven. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Ben jij de eerste die stemt?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Ik dacht eerst van hmm, dit kan niet gezond zijn.
    Maar op deze manier is het nog gezonder als een deeg bodem volgens mij.
    Het ziet er in ieder geval heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Oh dit ziet er lekker uit!! Dit ga ik zeker een keer maken! En het hoeft niet altijd gezond of verantwoord te zijn! Bedankt weer voor dit recept!
    Liefs…

    Beantwoorden
  • Leuk! Ik ga eens kijken want dat lijkt mij wel wat!

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 8-14 oktober.

Afgelopen week was bijzonder. Zo konden we nog een keer de barbecue aansteken, had ik een telefonisch interview over Wereld...

Sluiten