recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #254. Gehaktballetjes met stoofmix van Maggi.

We zijn er nog lang niet. Er komen steeds meer verzoekjes binnen om pakjes en zakjes om te toveren in gezonde, makkelijke recepten. Zo kwam er een verzoek binnen van een volger die altijd andijviestamppot maakte met gehaktballetjes. Voor de gehaktballetjes gebruikte ze de stoofmix voor vlees, van Maggi. En ook dat maak je gewoon zelf…

Wat heb je nodig voor 3-4 personen (bijgerecht)?

  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 150 ml kokend water
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje koud water
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Rol middelgrote balletjes van het gehakt. Verhit boter of olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.

Voeg het gesnipperde uitje toe en schep om. Strooi de kruiden over het vlees (de knoflookpoeder, kruidnagel, paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout). Laat het vlees met de deksel op de pan 10 minuten garen.

Voeg de tomatenpuree toe en schep om. Voeg vervolgens het kokende water toe en maak van bloem en koud water een papje. Voeg het papje toe aan het vocht van de gehaktballetjes en breng zachtjes aan de kook. Blijf goed roeren tot er een sausje is ontstaan.

Serveer de gehaktballetjes met bijvoorbeeld een heerlijke stammpot of met rijst en groenten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Er staat eerst balletjes vormen van het gehakt en daarna staat er kruid het vlees….. lijkt niet helemaal te kloppen??

    Beantwoorden
    • Ik bedoel dat je de kruiden over het vlees doet, in de pan. Dus niet door het gehakt. Zal het nog even aanpassen voor alle duidelijkheid.

      Beantwoorden
  • Als je de kruiden over de gehaktballen doet ipv erin blijft het vlees van binnen dan niet heel flauw?

    Beantwoorden
    • Hi! Nee hoor, dat valt mee. Ik doe de kruiden niet door het gehakt zodat de saus smaak krijgt. Natuurlijk ben je vrij om het gehakt te kruiden zoals je bent gewend!

      Beantwoorden
  • Dank je wel!! Als het goed is komt het herfstweer eraan en kan ik deze heerlijke gehaktballen gaan maken!!

    Groetjes!!

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #253. Snelle en romige pepersaus.

Pepersaus. Heerlijk voor bij een stukje vlees of bij groenten. Ik vind het vooral bij biefstuk of kipfilet altijd heerlijk....

Sluiten