Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #253. Snelle en romige pepersaus.

Pepersaus. Heerlijk voor bij een stukje vlees of bij groenten. Ik vind het vooral bij biefstuk of kipfilet altijd heerlijk. En zelfs voor die heerlijke pepersaus hoef je niet lang in de keuken te staan. Geloof mij, deze is binnen vijf minuten klaar! En dat zonder pakjes en zakjes…

Wat heb je nodig voor 3-4 personen (bijgerecht)?

  • 150 ml kokend water
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje kookroom of slagroom
  • 3 eetlepels peperkorrels
  • 1/3 runderbouillonblokje (eventueel zoutarm)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Wat ga je doen?

Verhit de boter in een (steel)pannetje met de bloem. Bak de roux op laag vuur een minuut lang.

Schenk het water erbij met het bouillonblokje en roer het tot een dikke saus. Kneus 2 eetlepels peperkorrels fijn en voeg toe, samen met een eetlepel hele peperkorrels.

Voeg ook de uienpoeder en knoflookpoeder toe en roer door. Schenk er wat kookroom of slagroom bij en verhit het geheel nog even.

Lekker bij een stukje vlees of bij groenten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

Write a comment