Je kent ze misschien wel: de pastagerechten van Knorr waarbij je alleen wat water hoeft toe te voegen, het geheel op hoeft te warmen en klaar is je maaltijd! Je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat dit geen gezonde maaltijd kan zijn. Naast heel veel zout zit er ook suiker in en maar liefst 1,8% tomaat. Goed nieuws: je maakt je pastagerecht heel makkelijk zelf en wel in één pan. Scheelt ook weer afwas!
Wat heb je nodig voor 3 personen?
- 250 gram fusilli pasta
- 300 gram gezeefde tomaten
- 400 ml kokend water
- 300 gram (runder)gehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- Halve prei, in ringen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels basilicum
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit een ruime pan en bak hier het gehakt in rul. Bij half om half gehakt hoef je geen boter te gebruiken.
Voeg de knoflook en alle kruiden toe en roer door. Voeg nu de paprika en de prei toe en bak deze een paar minuten.
Houd het vuur laag en voeg de fusilli toe, gevolgd door de gezeefde tomaten en voeg al roerend het kokend water toe.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de pasta in 8-9 minuten garen in de saus. Blijf af en toe roeren.
Serveer de pasta bolognese met extra groenten of met een frisse salade. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Gisteren gemaakt, super gemakkelijk. Wel ui en wortel erbij gedaan. We vonden het lekker en de kids ook. Volgende keer ga ik proberen om iets meer kruiden te gebruiken.
Bedankt weer voor dit recept
Top recept. Heel erg lekker!
Dank je wel!