Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #244. Woksaus sweet&sour

Je hebt verschillende merken sweet&sour woksaus, bijvoorbeeld die van Conimex of die van So Asia van de Toko. Hoe dan ook, een zoetzure woksaus maak je heel makkelijk zelf. Heerlijk het knapperige groenten en eventueel kip, biefstuk of vis.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 140 gram tomatenpuree (2 kleine blikjes of 1 grote)
  • 250 ml kokend water
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels azijn
  • Sap van een halve citroen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Peper, zout
  • 1 zak Oosterse wokgroenten
  • 300 gram kipfilet (of ander vlees/vis)
  • 300 gram woknoedels of rijst
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst of de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een wokpan of hapjespan, fruit de knoflook aan en voeg de kip, vlees of vis toe. Bak deze rondom bruin.

Voeg de wokgroenten toe en roer door. Meng de tomatenpuree erdoor en bak deze een paar minuten mee.

Voeg de 250 ml kokend water al roerend toe en voeg de honing, azijn en citroensap toe. Breng de saus verder op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

Indien je de saus nog iets zoeter wil of juist zuurder: voeg dan nog wat honing of azijn toe. Serveer de zoetzure saus met de rijst of de noedels. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 240 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Yeah!! Hier ben ik blij mee. Deze ga ik zeker maken. Bedankt

    Beantwoorden
  • Deze staat ook bij mij op het menu!!!!!!!
    Bedankt Geertje

    Beantwoorden
  • Stond vandaag op tafel. Super lekker en makkelijk.
    Bedankt geertje.

    Beantwoorden
  • Hallo, als ik dit vegetarisch wil maken met tofu. Heeft u dan een suggestie om de tofu te marineren of zou dat niet nodig zijn? Vanavond ga ik hem proberen met kip maar soms willen we ook een dagje zonder vlees vandaar mijn vraag

    Beantwoorden

Write a comment