recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #242. Indiase Dahl (Knorr)

De Indiase Dahl van Knorr zou een ‘klassieker’ zijn met enkel natuurlijke ingrediënten. Dat laatste klopt zeker, want er zit een partij zout en suiker in…per 100 gram mix zit je al op 5 gram zout. Ik vraag mij altijd af waarom. Is het nou zo moeilijk om het zout te minderen? Wat helemaal niet moeilijk is, is het zelf maken. Lekker met echte kruiden en smaken. Heerlijk als vegetarisch maaltje!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram linzen (blik)
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • Peper, zout
  • 100 ml kokend water
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje koud water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak deze tot de spinazie is geslonken. Voeg nu de blokjes tomaat en de linzen toe, gevolgd door alle kruiden. Bak het geheel een paar minuten.

Meng de bloem met het scheutje koud water tot een papje. Voeg het kokend water toe aan het groentenmengsel en verdik het geheel met het bloempapje tot een sausje. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de Indiase Dahl met rijst en eventueel een frisse salade. Je kunt als je het lekker vindt wat komkommer fijnraspen en deze mengen met wat yoghurt en knoflookpoeder. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 240 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Hoi Geertje, ik wil heel graad de Indiase Dahl maken. Helaas verdragen mijn darmen geen spinazie 😢. Heb je een alternatief voor mij? Zelf dacht ik aan broccoli of bloemkool?
    Fijne zondag. 🍀

    Beantwoorden
    • Hi! Je kunt prima een andere groente verwerken. Kook de broccoli, bloemkool (of iets anders zoals sperziebonen) wel even kort voor, anders blijven ze vrij hard.

      Beantwoorden
  • Lekker recept! Smaakt ook erg goed met Naanbrood en de frisse salade uit de serveertip (komkommer / yoghurt / knoflookpoeder).

    Beantwoorden
    • Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Lekker gerecht, natuurlijk ieder zijn eigen smaak maar met een theelepeltje sambal brandal en wat créme fraîce er bij kreeg ik een gerecht waarbij ik mijn bord erbij op kon eten.

    Beantwoorden

Write a comment