Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #240. Aardappel anders paprika-pikant.

Yeah, nog een ‘aardappel anders!’ Ik was vroeger dol op die potjes, maar achteraf gezien is het enorme onzin en behoorlijk ongezond. Er bleek in het verleden een ‘paprika pikant’ in het assortiment te zitten. Klinkt erg lekker, dus ik heb hem omgetoverd in een makkelijk en gezond recept!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen (bijgerecht)?

  • 1 kg voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 puntpaprika, in stukken
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml slagroom
  • Peper, zout
  • Beetje boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit boter of olie in een grillpan of koekenpan en bak de stukken (punt)paprika glazig. Kruid ze met peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder.

Doe de stukken gebakken paprika in een blender met de helft van de rode peper (zonder pitjes), de knoflook, slagroom en paprikapoeder. Blend het tot een saus.

Verdeel de aardappelschijfjes in een ovenschaal en giet de paprikasaus over de schijfjes. Beleg de andere helft van de rode peper (in schijfjes) bovenop de aardappel anders.

Bak de schotel in 15 minuten gaar. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 240 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Lijkt lekker! Ga ik proberen.

    Zou je de slagroom ook kunnen vervangen door kookroom?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Hi! Ja het kan, maar dan wordt de saus wel wat dunner denk ik. Maar voor de smaak maakt het niet uit!

      Beantwoorden
  • Ik heb het gerecht gemaakt met slagroom zoals in het recept. Toch is ook mijn saus erg dun gebleven. De smaak is overigens heerlijk. Misschien heb ik niet de juiste peper gebruikt, ik miste net dat beetje extra spice. Maar wat mij betreft een topgerecht.

    Beantwoorden
    • Zonder peper gemaakt maar SUPER lekker!! Gegeten met kipfilet gebruik met paprika en een lekkere salade met cherrytomaatjes, komkommer, avocado, gebakken spekjes, romaine sla en een dressing. Zeker een aanrader 😍

      Beantwoorden
      • Dank je wel!

        Beantwoorden

Write a comment