Ik snapte vroeger nooit waarom er sausjes voor bij de groenten waren. Ik vind zelf groenten lekker genoeg van zichzelf en een sausje verbloemt vaak de smaak. Maar…nu ik dit basilicum roomsausje heb gegeten moet ik toegeven dat het in combinatie met de broccoli wel erg lekker was! Met onderstaand recept maak je hem heel snel zelf. Voelt een stuk beter dan poeder met 0,4% basilicum…
Wat heb je nodig voor 2-3 personen (bijgerecht)?
- 250 ml kookroom
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel boter
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel oregano
- Handje verse basilicum of 2 theelepels gedroogd
- Peper en zout
Wat ga je doen?
Verhit de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer op laag vuur tot een roux.
Voeg al roerend de kookroom toe en laat de saus indikken. Voeg de uipoeder, oregano, basilicum, peper en zout naar smaak toe.
Serveer bij groenten zoals sperziebonen, broccoli of worteltjes. Ook heerlijk bij een stukje vlees of vis. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?