Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #238. Basilicum roomsaus (Knorr)

Ik snapte vroeger nooit waarom er sausjes voor bij de groenten waren. Ik vind zelf groenten lekker genoeg van zichzelf en een sausje verbloemt vaak de smaak. Maar…nu ik dit basilicum roomsausje heb gegeten moet ik toegeven dat het in combinatie met de broccoli wel erg lekker was! Met onderstaand recept maak je hem heel snel zelf. Voelt een stuk beter dan poeder met 0,4% basilicum…

Wat heb je nodig voor 2-3 personen (bijgerecht)?

  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • Handje verse basilicum of 2 theelepels gedroogd
  • Peper en zout

Wat ga je doen?

Verhit de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer op laag vuur tot een roux.

Voeg al roerend de kookroom toe en laat de saus indikken. Voeg de uipoeder, oregano, basilicum, peper en zout naar smaak toe.

Serveer bij groenten zoals sperziebonen, broccoli of worteltjes. Ook heerlijk bij een stukje vlees of vis. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment