recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #237. Pastagerecht al pesto (Knorr)

Ik dacht heel even dat we zo’n beetje alle pakjes en zakjes hadden gehad, maar we zijn er nog lang niet! Knorr heeft namelijk ook pastagerechten in het assortiment, de zogenaamde ‘spaghettaria’. Een daarvan is ‘al pesto’. Een pastagerecht in een saus van parmezaanse kaas en basilicum. Water in een pannetje, inhoud van het zakje erbij en tien minuten roeren. Maar zelf maken is zo makkelijk dat een zakje een beetje onzinnig is…

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 250 gram penne pasta
  • 100 ml kookroom
  • Klein klontje boter
  • 1 eetlepel basilicum (gedroogd of vers)
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels peterselie
  • Halve theelepel kurkuma
  • Peper en zout

Wat ga je doen?

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Laat de pasta staan op een klein laag vuurtje en meng de kookroom. de boter, de basolicum, knoflookpoeder, peterselie, kurkuma, peper, zout en kaas door de pasta en schep om tot er een kaassaus ontstaat. Serveer met verse groenten, vis of vlees naar keuze. Ook heerlijk als basis voor een vegetarische pasta. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • We hebben vanavond heerlijk gegeten samen met gebakken zalmfilet en gekookte boontjes met een restje gebakken champignons. Bedankt voor je recept, hij gaat op het weekmenulijstje.

    Beantwoorden
    • Hey wat goed dank je wel!

      Beantwoorden

Write a comment