recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #236. Kruidenpasta Teriyaki (Maggi)

Maggi heeft een aantrekkelijke ‘kruidenpasta’ in het assortiment om een maaltijd met teriyakisaus te maken. Alleen vlees toevoegen, wat groenten en klaar is je maaltje met ruim 2 gram zout. Zelf maken is net zo snel als een pakje openscheuren. En…veel lekkerder!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kipfilet in blokjes of runderreepjes
  • 250 gram paksoi of spitskool, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 eetlepels ketjap manis (eventueel de zoutarme ketjap)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels honing
  • 1 bolletje stemgember, fijngesneden (of 2 theelepels gemberpoeder)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Half tot 1 theelepel chilipeper
  • Peper, zout
  • 300 gram noedels of rijst
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de noedels of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en bak de kip of het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, de paksoi of kool en de paprika toe en roerbak enkele minuten.

Voeg de ketjap, sojasaus, gember en honing toe en roer door. Kruid het geheel met peper, zout en chilipeper.

Serveer de vlees met groenten in teriyakisaus met met de rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Hoi Geertje,
    Ik maak graag gebruik van je recepten.
    Nu als niet echt een kooktalent, vroeg ik me af of het verschil maakt of je de knoflook fijn snijdt of in een knoflook pers doet?
    Kun jij mij wijzer maken?
    Groet,
    Enny

    Beantwoorden
    • Hi! Qua smaak maakt het niet veel uit, het is maar net wat je fijner vindt en wat je bent gewend!

      Beantwoorden

Write a comment